Kraftig kursoppgang for ESG-baby i gråmarkedet

På få dager har ESG-babyen Volue bykset opp fra 32 til 38 kroner i gråmarkedet. Jan Petter Sissener, Andenæsgruppen og Centragruppen har god grunn til å smile.

KRAFTIG OPP: Konsernsjef Ørjan Svanevik (t.h.) i Arendals Fossekompani og Volue-sjef Trond Straume har fått med mange grønne investorer på laget. Nå prises ESG-babyen Volue til 4,75 milliarder kroner. Foto: Arendals Fossekompani
Industri

Det er nok mange småsparere som river seg i håret over å ikke ha tilgang på 100.000 euro eller snaut 1,1 millioner kroner for å delta i emisjoner.

Og det er med god grunn. Nesten samtlige grønne aksjer som er blitt notert på Merkur Market har hatt en kraftig kursoppgang fra siste emisjonsrunde frem til børsnotering.

Arendals Fossekompanis ESG-baby Volue er intet unntak. I forbindelse med utskillelsen av selskapet ble det tegnet aksjer for 1 milliarder kroner til en kurs på 32 kroner, hvorav halvparten var nye aksjer. Boken ble dekket på rekordtid, ifølge konsernsjef Ørjan Svanevik.

Meglere Finansavisen har snakket med i Arctic Securities og ABG Sundal Collier kan nå fortelle at kursen har steget til 38 kroner i gråmarkedet. Interessen for aksjen omtales som høy, og det har gått relativt store volumer.

Mange fond

Dermed har Eika Kapitalforvaltning, Luxor Capital Group, Andenæsgruppen, CentraGruppen, Norron, Sissener, Danske Invest, Delphi Fondene og KLP Kapitalforvaltning allerede 19 prosent avkastning på få dager.

På forhånd hadde disse ni forpliktet seg til å gå inn med beløp varierende fra 100 til 30 millioner kroner, til sammen 500 millioner kroner. Den 19. oktober blir Volue notert på Merkur Market.

Det grønne tekonologiselskapet Volue er en ledende leverandør av forretningskritisk programvare og løsninger for energi-, kraftnett- og infrastrukturmarkedene. Selskapet bidrar til en grønn energiomstilling blant kraftprodusenter og distributører.

Volue er resultatet av at Arendals Fossekompani i mars i fjor slo sammen datterselskapene Powel, Scanmatic, Markedskraft og Wattsight.

Torsdag ble Arendals Fossekompani  handlet til 4.300 kroner på Oslo Børs. Det seneste året har aksjen steget 63,5 prosent.

volue
AFK
arendals fossekompani
ørjan svanevik
Nyheter
Industri
Børs