HydrogenPro-sjefen er overrasket over interessen

HydrogenPro satser på storskala elektrolyseanlegg for industrien og alle prosjekter er utenfor Norge. Fredag debuterer selskapet på Merkur Market.

Redigering: Karoline Elgesem
Industri

– HydrogenPro er et selskap som har røtter fra Porsgrunn og det er der vi fortsatt har vår base. Våre kjernefolk har røtter fra hydrogenmiljøet i Telemarks- og Grenlandsområdet, tilbake fra 90-tallet og har vært innom Hydro og har også en fortid i Nel, så trådene går for så vidt langt tilbake i tid. Og det er dette miljøet vi bygger videre på med satsningen vår nå, sier adm. dir. Mårten Lunde i HydrogenPro til Finansavisen.

Emisjonen på 600 millioner kroner i slutten av september ble overtegnet 14 ganger og priset selskapet til 1,3 milliarder kroner, noe som overrasket Lunde. 

- Ja, jeg ble nok overrasket over at interessen var så stor, og jeg må jo si med såpass store navn fra investormiljøet.

Fredag noteres hydrogenselskapet på Merkur Market.

- Hva er det som skiller dere fra Nel Hydrogen?

- For det første er Nel Hydrogen et stort, flott selskapet som ligger en del foran oss i utvikling. Vi liker jo helst å snakke om HydrogenPro og vårt fortrinn, men det er jo ikke til å stikke under en stol at Nel har gjort en fantastisk jobb med å dra i gang interessen for hydrogen, og ikke minst det å lære opp store deler av investormiljøet om grønn hydrogen, sier Mårten Lunde også.

Men hvor langt foran HydrogenPro ligger Nel Hydrogen?

Svaret på det, og hva HydrogenPro vil bidra med til investormiljøet, i videointervjuet i toppen.