Bjørseth-selskap må bytte navn

Scatec Solar endrer navn til Scatec etter kjøpet av SN Power. Dermed må Alf Bjørseths gründerselskap Scatec også skifte navn.

TILPASSER SEG: John Andersen er adm. direktør i Scatec og styreleder i Scatec Solar.  Foto: Scatec
Industri

I 1989 etablerte gründer Alf Bjørseth Scatec AS, en inkubator for nye teknologiske selskaper, som han selv har kalt det. 18 år etter oppstarten grunnla Bjørseth Scatec Solar, som ifølge inkubatorens hjemmeside er ett av ni selskaper i eierporteføljen.

Scatec er Scatec Solars neste største eier med 14,2 prosent av aksjene. Etter fredagens oppgang er disse aksjene verdt rundt 5 milliarder kroner. Scatec er også engasjert i Norsuns waferproduksjon i Årdal og i Norsk Titanium, som driver med 3D-print av titankomponenter til flyindustrien.

STORAKSJONÆR: Gründer Alf Bjørseth startet Scatec for over 30 år siden, og Scatec Solar i 2007. Foto: Iván Kverme

Unngår sammenblanding

Etter at Scatec Solar fredag kjøpte SN Power, som driver med vannkraft, ønsker Scatec Solar å kvitte seg med referansen til solenergi og bare hete Scatec. Dermed må gamle Scatec bytte navn:

– Det er et faktum at når de fleste hører Scatec-navnet så går tankene til Scatec Solar, sier John Andersen, som er styreleder i Scatec Solar og adm. direktør i Scatec.

– Scatec Solar har sagt at de ønsker å videreføre Scatec-navnet, og da har vi sagt at vi skal tilpasse oss. Scatec AS vil derfor endre navn, legger han til.

– Hva blir det nye navnet?

– Det har vi ikke bestemt oss for ennå, så det får jeg nesten komme tilbake til. Vi gjør dette for å unngå den åpenbare muligheten for sammenblanding, sier Andersen.

scatec
scatec solar
John Andersen jr
Alf Bjørseth
Nyheter
Industri