Handles med stor rabatt

Arcus handles med en rabatt på nesten 7 prosent mot Altia før fusjonen. Siden det ikke er aksjer til utlån i Altia blir det svært dyrt å gå short.

BLIR STØRST: Stein Erik Hagen blir største aksjonær når Arcus og Altia slår seg sammen og danner giganten Anora Group Plc. Foto: NTB
Industri

I slutten av september ble det kjent at vin- og brennevinsprodusenten Arcus  slår seg sammen med finske Altia, og får navnet Anora Group Plc. 

Aksjonærene i Arcus vil bli tildelt 0,4618 nye aksjer i Altia, hvor Stein Erik Hagens Canica blir største aksjonær. I skrivende stund blir Altia-aksjen omsatt for 9,93 euro på Helsinki-børsen.

Trekker man fra det ekstraordinære utbyttet på 0,61 euro pr. aksje gir det en aksjekurs på 9,32 euro pr. aksje for Altia. Tar man hensyn til bytteforholdet og dagens eurokurs impliserer dette en aksjekurs på 47 kroner for Arcus.

Høy kostnad

Onsdag ettermiddag ble imidlertid Arcus omsatt for 44,10 kroner på Oslo Børs, som gir en rabatt på 6,6 prosent.

– Aksjen har handlet med i overkant av 5 prosent rabatt mot Altia siden annonsering. I teorien skulle det ikke vært større spread enn å dekke kostnader ved å gå short Altia og long Arcus, som normalt tilsier pluss/minus 0,5 prosent spread fra «fair value». I dag er det ingen aksjer til utlån i Altia, og dermed blir kostnaden ved å gå short veldig høy, siden man må konstruere andre syntetiske produkter, sier Kepler Cheuvreux-analytiker Markus Borge Heiberg, og fortsetter:

– Dermed er spreaden en refleksjon av aksjekursrisiko i Altia, valutarisiko og at avtalen mellom partene ikke går gjennom ekstraordinær generalforsamling eller konkurransemyndigheter. Som norsk investor burde man heller kjøpe Arcus enn Altia på dagens kurser.

arcus
Altia
stein erik hagen
Nyheter
Industri
Børs