Nesten ni av ti kroner fra utlandet

Emisjonen i Scatec Solar var over fire ganger overtegnet. Mesteparten av pengene kom fra utenlandske investorer. 

LETT JOBB: Scatec Solar hadde ingen problemer med å hente 4,75 milliarder kroner tirsdag kveld. Her er finansdirektør Mikkel Tørud og konsernsjef Raymond Carlsen. Foto: Eivind Yggeseth
Industri

I forrige uke ble det klart at Scatec Solar  kjøper SN Power for 10,9 milliarder kroner. For å finansiere oppkjøpet hentet selskapet tirsdag kveld 4,75 milliarder kroner i en rettet emisjon. 

Selv om de de to største aksjonærene, Equinor og Alf Bjørseths Scatec, valgte å ikke delta, hadde de seks meglerhusene som var satt til å gjøre jobben små problemer med å fylle boken.

– Vi fikk sterk støtte og fra mange av de øvrige aksjonærer. Emisjonen var over fire ganger overtegnet, sier finansdirektør Mikkel Tørud.

Samme dag som gigantoppkjøpet ble kjent steg Scatec Solar-aksjen 18,1 prosent til 256 kroner. De neste par dagene falt aksjen litt tilbake, og ved børsslutt tirsdag var kursen 245,80 kroner. Emisjonskursen på 230 kroner tilsvarer en rabatt på 6,4 prosent. 

Mest utlendinger

I tillegg til at emisjonen var betydelig overtegnet, er det først og fremst utlendingene som har kastet seg over solenergiselskapet, som fremover også skal satse på vann- og vindkraft.

– Det var et sted mellom 10 og 15 prosent norske investorer, og dermed mellom 85 og 90 prosent utlendinger, sier finansdirektøren.

Han viser til at interessen var spesielt stor blant institusjonelle investorer med tilhold i Storbritannia og USA. 

Scatec Solar-sjef Raymond Carlsen deltok også med 20 millioner kroner, og ble dermed tildelt 86.956 aksjer. Totalt eier Carlsen nå 3.105.290 aksjer og 108.637 aksjeopsjoner.

Styret i selskapet vil kalle inn til en ekstraordinær generalforsamling for å gjennomføre en reparasjonsemisjon på inntil 2,07 millioner nye aksjer.

scatec solar
esg
mikkel tørud
raymond carlsen
Nyheter
Industri
Børs