<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spetalen shorter grønn aksje

Øystein Stray Spetalen venter kursfall i HydrogenPro.

    Publisert 21. okt. 2020 kl. 17.29
    Oppdatert 21. okt. 2020 klokken 17.32
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 125 ord
    SHORT: Øystein Stray Spetalen er aksjonær i HydrogenPro samtidig som han har shortet et større antall aksjer i selskapet. Foto: Iván Kverme

    Onsdag i forrige uke ble HydrogenPro HYPRO-ME tatt opp til notering på Merkur Market. Emisjonen og nedsalget på til sammen 600 millioner kroner, som ble overtegnet 14 ganger i slutten av september, gikk på kurs 22,3 kroner. Det verdsatte selskapet til 1,25 milliarder kroner.

    Investor Øystein Stray Spetalen er, gjennom selskapet Tycoon Industrier, selskapets 37. største aksjonær med 154.000 aksjer.

    Ifølge Finanstilsynets shortregister har investoren shortet nesten 505.000 aksjer i selskapet. Spetalen vedder med andre ord på at et kursfall i hydrogenselskapet.

    Onsdag sluttet HydrogenPro på 30 kroner.

    HydrogenPro ble etablert i 2013 og har sine røtter fra Porsgrunn. Kjernefolkene kommer fra hydrogenmiljøet i Telemark- og Grenlandsområdet og har bakgrunn fra selskaper som Hydro og Nel.

    I forbindelse med børsnoteringen ble HydrogenPro-sjef Mårten Lunde intervjuet av FaTV. Se intervjuet her:

    Mårten Lunde - Hydrogen Pro
    Redigering: Karoline Elgesem