DNB Markets jekker opp Norske Skog

Jimi Lehtonen i DNB Markets jekker opp anbefalingen på Norske Skog fra «hold» til kjøp, samtidig som kursmålet på 31 kroner opprettholdes.

FÅR STØTTE: Konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog får drahjelp fra DNB Markets, som anbefaler å kjøpe aksjen. Foto: Iván Kverme
Industri

Torsdag morgen la Norske Skog  frem regnskapstall for tredje kvartal, hvor omsetningen stupte med nesten én milliard kroner til 2,2 milliarder, mens driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) kom inn 73 millioner kroner.

Etter rapporten falt aksjen, før den har korrigert litt opp. Fredag ettermiddag stengte den i 26,85 kroner. 

I helgen kom DNB Markets-analytiker Jimi Lehtonen med en analyseoppdatering, hvor anbefalingen ble løftet fra «hold» til kjøp. Kursmålet er fortsatt på 31 kroner, noe som impliserer en oppside på 18 prosent.

«Marginen var noe sterkere enn vi ventet i tredje kvartal, men konsernets markeder er fortsatt utfordrende. Derfor har selskapet planer om å stenge ned 250.000 tonn med avispapirproduksjon i Norge og New Zeland, noe vi forventer vil ha begrenset innvirkning på inntektene», skriver Lehtonen.

Påvirker utbytte

DNB Markets-analytikeren tror at kostnader knyttet til restrukturering vil påvirke utbyttekapasiteten, spesielt i 2021.

«Vi mener aksjen verdsettes hovedsakelig på verdiene av avispapirproduksjonen, og ser derfor oppside basert på vår Sum-of-the-parts-verdsettelse som tar hensyn til den planlagte konverteringen til emballasje», skriver Lehtonen.

DNB Markets har økt EBITDA-estimatet for 2020 med 17 prosent og 14 prosent påfølgende år. Det skyldes at tallknuserne tror på marginforbedring, samt lavere faste kostnader.

Kursmålet på 31 kroner impliserer en prising av Norske Skog på 5,5 ganger forventet EV/EBITDA i 2021, noe som er 30 prosent lavere enn sammenlignbare selskaper.

NSKOG
norske skog
dnb markets
sven ombudstvedt
Nyheter
Industri
Børs