Kraftig resultatforbedring på langt lavere omsetning

Kværner forbedret resultatet kraftig i tredje kvartal på langt lavere omsetning enn fjoråret. 

PRESENTERER: Konsernsjef Karl-Petter Løken i Kværner Foto: Håkon Mosvold Larsen
Industri

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen

Kværner KVAER løftet resultatet etter skatt til 104 millioner kroner med en omsetning på 1,8 milliarder kroner i tredje kvartal, sammenlignet med resultatet på 72 millioner kroner og en omsetning på 2,6 milliarder kroner i samme periode i fjor. 

EBITDA-resultatet endte på 160 millioner kroner mot 138 millioner kroner for ett år siden. EBITDA-marginen økte til 8,7 prosent, opp fra 5,4 prosent for 12 måneder siden.

«I tredje kvartal har vi fullført noen prosjekter og vi har også hatt et prosjekt som har nådd en fase der vi anerkjenner margin. I tillegg har vi gjennomført aksjoner for å redusere våre overheadkostnader. I sum har dette hatt betydelig positiv innvirkning på resultatene i denne perioden», uttaler Karl-Petter Løken, konsernsjef i Kværner, i en børsmelding.

Ordreinntaket i tredje kvartal var på totalt 1,9 milliarder kroner, inkludert Kværners andel av arbeid i felleskontrollerte virksomheter. Dette er på linje med ordreinntaket på 1,8 milliarder kroner for ett år siden. Ordrereserven vokste med åtte prosent til 9 milliarder kroner etter tredje kvartal sammenliknet med tilsvarende kvartal i 2019.

«Fremover ser vi et marked med flere viktige muligheter. Dette inkluderer prospekter for utvikling innen olje og gass. Fusjonen mellom Aker Solutions og Kværner vil blant annet gjøre det mulig å gjennomføre komplette EPC-leveranser», sier Løken. 

Les hele kvartalsrapporten her

Kværner

(Mill. kr)3. kv./203. kv./19
Driftsinntekter1.8362.571
Driftsresultat13273
Resultat før skatt13186
Resultat etter skatt10472

Kværner 

  • Internasjonal leverandør innen ingeniørtjenester, anskaffelser og fabrikasjonstjenester (EPC) til offshore og landbaserte anlegg. 
  • Har hovedkontor på Vækerø i Oslo. 
  • Konsernsjef er Karl-Petter Løken. 
  • Etablert i 2012, der EPC-virksomheten til Aker Solutions som ble flyttet over i nytt konsern. 
  • Største aksjonærer er Aker Kværner Holding og HitecVision.
kværner
KVAER
Nyheter
Industri
Børs