<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener fersk strategi betaler seg allerede

Endúr har vunnet kontrakter for over 80 millioner kroner på under én uke.

    Publisert 2. nov. 2020 kl. 19.19
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 314 ord
    KAPRER KONTRAKTER: Konsernsjef Hans Petter Eikeland i Endúr. Foto: Iván Kverme

    – Den nye kontrakten, sammen med de to kontraktene som ble signert i forrige uke, bekrefter rasjonalet bak denne retningen, sier konsernsjef Hans Petter Eikeland i Endúr   .

    Selskapet har satt seg som mål å bli en ledende leverandør i Norden til blant annet akvakultursektoren, og har gjort oppkjøp og fusjoner for å bli større.

    Nå har selskapet vunnet kontrakter for over 80 millioner kroner i løpet av fem dager.

    Bygger lektere

    Mandag ble selskapet tildelt en kontrakt for bygging av en fôrlekter for LetSea, Norges største forsøks- og forskningssenter for havbruk. Kontrakten har en verdi på over 30 millioner kroner.

    På torsdag i forrige uke inngikk selskapet en avtale om å levere to fôrlektere til Nordlaks for en samlet kontraktsverdi på over 50 millioner kroner.

    Det er Endúr-selskapet Endúr Sjøsterk i Bergen som skal bygge de tre lekterne.

    Den siste, til LetSea på Dønna i Helgeland, er planlagt levert i mai 2021 og vil ha en kapasitet på 600 tonn fôr. Den utstyres for å kunne operere i røffe værforhold og vil også ha en hybrid batteripakke som gir lavere utslipp.

    Kontrakten bidro til at Endúr-aksjen steg rundt 6 prosent på Oslo Børs mandag ettermiddag.

    Skal over 2 mrd.

    Endúr har en ambisjon om å nå en omsetning på 2-2,5 milliarder kroner innen 2022, og det skal blant annet skje ved fusjoner og oppkjøp.

    I juni i år varslet selskapet at det ville slå seg sammen med Oceano, og i midten av oktober var fusjonen sluttført.

    – Målsettingen er å bli Nordens ledende maritime entreprenør innen havner, kai, vind og akvakultur, sa konsernsjef Eikeland til Finansavisen etter at fusjonen ble kjent.

    – Dette er et glimrende utgangspunkt for å startet et konsolideringsløp, la han til.

    Bare dager etter at Oceano-fusjonen ble godkjent, inngikk Endúr en avtale om å kjøpe BMO Entreprenør for 448 millioner kroner.

    Etter det siste oppkjøpet har konsernet passert 1 milliard kroner i omsetning med god margin.