<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Everfuel investerer i Nel-datter

Hydrogenselskapet Everfuel investerer 26 millioner i Nel-datter. Selskapene inngår samarbeid om å utvikle hydrogennettverket i Norge.

Publisert 25. nov. 2020 kl. 08.04
Oppdatert 25. nov. 2020 klokken 08.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
SAMARBEID: Nel-sjef Jon André Løkke inngår samarbeid med Everfuel. Foto: Iván Kverme

Everfuel EFUEL-ME og Nel   inngår samarbeid om å utvikle hydrogenmarkedet i Norge. Everfuel har inngått intensjonsavtale om å kjøpe Nel-datter H2FuelNorway for 26 millioner kroner og eier dermed 51 prosent av aksjene i selskapet.

H2FuelNorway, tidligere kjent under navnet Uno X Hydrogen, er nå klare for å utvikle hydrogennettverket i Norge i tillegg til å ta en ledende posisjon i transport av drivstoffet.

Everfuels strategi vil være å bygge, eie og drive hydrogenstasjoner rundt om i Norge – først i Oslo.

Selskapene forteller i børsmeldingene at de har sterk støtte fra større bilflåter og lastebilførere, som ønsker lavkarbonløsninger for transport.

– Dette oppkjøpet og kjøpet av H2CO tidligere gjør oss til det største hydrogen retail-selskapet i Norge, sier Jacob Krogsgaard, konsernsjef i Everfuel, i børsmeldingen.

Everfuel kan over tid øke sin investering i selskapet og kjøpte ut Nel til en allerede satt pris. Det er ventet at transaksjonen vil gjennomføres i løpet av desember.