Orkla på førjulshandel i Nord-Irland

Orkla utvider med iskremingredienser og tilbehør i Irland og Nord-Irland.

OPPKJØP: Orkla styrker sin posisjon innen iskremingredienser på De britiske øyer.  Foto: Dreamstime
Industri

Gjennom det heleide datterselskapet NIC Enterprises Limited har Orkla Food Ingredients signert og fullført en avtale om å kjøpe samtlige aksjer i salgs- og distribusjonsselskapet Gortrush Trading. Det opplyser selskapet i en pressemelding tirsdag. 

Orkla  har allerede opparbeidet seg en solid posisjon i Storbritannia innen ingredienser og tilbehør til iskrem gjennom NIC UK, og med den seneste oppkjøpet håper de å styrke posisjonen sin ytterligere. Gortrush er en veletablert leverandør av iskremingredienser og tilbehør til grossister, iskrembutikker og distributører i Irland og Storbritannia. 

– Oppkjøpet av Gortrush er strategisk riktig for å øke fotfeste i Nord-Irland og få bedre tilgang til det irske markedet. Gortrushs produktsortiment samsvarer godt med NIC UK, og virksomhetene utfyller hverandre godt, sier Tor Osmundsen, adm. direktør i NIC Group.

Gortrush holder i dag til i den nord-irske byen Omagh, og har 13 ansatte. Omsetningen de seneste 12 månedene, pr. 30. september, var på 4,5 millioner pund – cirka 54 millioner kroner. 

Kjøpesummen er ikke oppgitt.

ORK
orkla
storbritannia
irland
nord-irland
Nyheter
Industri
Børs