Dansk familiekonsern revurderer eierskap

Publisert 8. des. 2020 kl. 21.49
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 313 ord

Styret i det danske familieeide konsernet Jacob Holm and Sons Group har satt i gang en strategisk gjennomgang som kan resultere i endringer i kontrollen av Jacob Holm & Sønner Holding A/S., det fremgår av en børsmelding sent tirsdag kveld. 

«Den strategiske gjennomgangen er fremdeles på et tidlig stadium, og på dette tidspunktet kan det ikke være noen sikkerhet for resultatet av prosessen, inkludert om det vil skje en endring av kontrollen, og heller ikke den potensielle timingen.»

Konsernet har vært i danske Poul Mikkelsens eie siden 1979, han ledet selskapet frem til sønnen tok over i 2014. Siden samme år har selskapet hatt en obligasjon notert på Oslo Børs. 

Konsernet som produserer fiberduk som brukes til alt fra munnbind og sminkeservietter til å rengjøre medisinsk utstyr med ved sine fabrikker i USA, Frankrike og Spania har de seneste årene vokst kraftig. 

Da adm. direktør Martin Mikkelsen snakket med Finansavisen i august indikerte han at han hadde troen på at selskapet ville kunne fordoble omsetningen fra om lag 3 milliarder danske kroner i år til 6 milliarder innen 2025. Blant annet gjennom å gjøre ytterligere oppkjøp, en reise han gjerne ønsket å ha med seg norske obligasjonseiere på.

Jacob Holm 

  • Dansk, familieeid konsern som produserer mikrofiberduk til bruk i blant annet rengjøringsservietter og munnbind.  Etter oppkjøpet i av amerikanske Sontara i 2014 er selskapet verdens nest største produsent av denne typen produkter. 
  • Selskapet har røtter tilbake til 1794, da Jacob Holm åpnet dagligvarehandel i København. Utover 1800-tallet ble vikrosmheten utvidet til å omfatte til shipping, skipsutstyr og tauproduksjon. Selskapet produserte syntetiske fiberduker for første gang på 1950-tallet, og har siden 1990-tallet har Jacob Holm utelukkende konsentrert seg som fiberduk. 
  • I 1979 kjøpte Poul Mikkelsen størsteparten av selskapet og ledet det frem til sønnen Martin Mikkelsen tok over som adm. direktør i 2014. 
  • Selskapet har i dag rundt 700 medarbeidere i USA, Spania, Frankrike og Mexico.