<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norske Skog får millioner fra Innovasjon Norge

    Publisert 16. des. 2020 kl. 08.16
    Oppdatert 16. des. 2020 klokken 08.26
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 166 ord
    NORSKE SKOG SAUGBRUGS-SJEF: Kjell-Arve Kure. Foto: Hans Petter Wille

    Innovasjon Norge har bevilget 15 millioner kroner i støtte til å bygge et demonstrasjonsanlegg for utvikling av fiberkomposittproduksjon ved Norske Skog Saugbrugs, opplyses det i en børsmelding.

    «Dette vil akselerere det pågående utviklingsarbeidet med å industrialisere produksjonen av en ny type biokompositt, som blant annet kan inngå i møbler, emballasje og bilinteriør», skriver selskapet i meldingen.

    – Vi ønsker å bidra til redusert plastforbruk ved å skape nye, grønne produkter med vesentlig redusert karbonfotavtrykk og finne gode løsninger for å resirkulere vesentlig mer plast enn i dag. Anlegget er avgjørende for å få fart på industrialiseringen av nye bærekraftige, biobaserte produkter, sier Norske Skog Saugbrugs-sjef Kjell-Arve Kure i en kommentar.

    Regiondirektør for Innovasjon Norge i Oslo og Viken, Kristin Willoch Haugen, mener potensialet for å redusere CO2-utslipp er betydelig i dette prosjektet, og at det også er viktig for å utvikle produkter det vil bli stor etterspørsel etter.

    – Bruk av returplast, og utvikling av resirkulerbare biokompositter kan være et viktig grep for å nærme seg en mer sirkulær økonomi, sier hun.