<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Venter hydrogennyheter – Pareto høyner kursmålet

Meglerhuset viser til forventninger om hydrogenkunngjøring og for lav Cognite-verdsetting.

    Publisert 5. jan. 2021 kl. 10.14
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 179 ord
    KJØP: Pareto Securities venter kursoppgang på mer enn 150 kroner for Aker-aksjen og storeier Kjell Inge Røkke. Foto: Iván Kverme

    Pareto Securities har gjentatt en kjøpsanbefaling for Kjell Inge Røkke-dominerte Aker   og samtidig oppjustert kursmålet for aksjen fra 720 til 730 kroner, ifølge TDN Direkt.

    Mandag ble det kjent at Pareto har tatt Aker inn i sin månedlige portefølje med anbefalte aksjer, som én av mange endringer. Aker-aksjen endte da opp 3,0 prosent til 577,00 kroner.

    Tirsdag formiddag handles Aker-aksjen til 573,00 kroner.

    Ifølge nyhetsbyrået forventer Pareto at Aker om kort tid vil kunngjøre en ekspansjon inn i hydrogen. Meglerhuset mener også at oppsiden i Cognite ikke er verdsatt nok i markedet.

    I det hele tatt er Paretos vurdering at Aker er en attraktiv investering for 2021, med utsikter til et sterkere år innen råvarer, ifølge TDN Direkt.

    Aker

     
    • Industrielt investeringsselskap med Kjell Inge Røkke som største aksjonær gjennom TRG Holding. Har hovedkontor på Fornebu i Bærum.
    • Har eierskap i blant andre Aker BP, Aker Solutions/Kværner, Ocean Yield, Aker Energy, Akastor (MHWirth), Aker Biomarine, Aker Offshore Wind, Aker Carbon Capture og Cognite.
    • Konsernsjef er Øyvind Eriksen.