Grønn rakett klar for børs

Horisont Energi-aksjen har mer enn doblet seg i gråmarkedet. Onsdag blir aksjen notert på Euronext Growth.

BØRSKLAR: En drøy måned etter at Horisont Energi ble kjent gjennom en intensjonsavtale med Equinor, er adm. direktør Bjørgulf Haukelidsæter Eidesen klar for Eiuronext Growth. Foto: Horisont Energi
Industri

Horisont Energi meldte rett før jul om en intensjonsavtale med Equinor om å undersøke mulighetene for å bygge et karbonnøytralt ammoniakkanlegg i Finnmark med investeringsramme på mellom 8 og 10 milliarder kroner.

Det satte fyr på interessen for selskapet, og i romjulen hentet selskapet 150 millioner kroner. KLP, Saga Pure, Tycoon Industrier og det amerikanske hedgefondet QVT var ankerinvestorer i den overtegnede emisjonen.

Mandag ble det klart at Horisont Energi noteres på Euronext Growth onsdag 27. januar.

Stor interesse

Emisjonen ble satt til kurs 18 kroner, hvilket priset selskapet til 300 millioner kroner.

For tre uker siden skrev imidlertid Finansavisen at den store interessen for selskapet gjorde at tilrettelegger Fearnley hadde omsatte aksjer for over 40 kroner, og helt oppe i 45 kroner stykket – godt over det dobbelte av emisjonskursen.

Selskapet var da følgelig priset til rundt 750 millioner.

Viktig marked

– Vi er svært fornøyde med den store interessen for Horisont Energi i investormarkedet. Når selskapet nå noteres på Euronext Growth Oslo, er en viktig milepæl nådd, sier adm. direktør Bjørgulf Haukelidsæter Eidesen i en kommentar.

– Vi mener Euronext Growth Oslo i dag er den beste markedsplassen for grønne selskaper, legger han til.

Haukelidsæter Eidesen startet Horisont Energi for halvannet år siden.  I dag har Sandnes-selskapet elleve ansatte, hvor flesteparten har mange års erfaring fra teknologi- og energisektoren.

– Vi befinner oss i et viktig marked for avkarboniseringen av en rekke sektorer i samfunnet, både i Norge, EU og internasjonalt. Forsyning av bærekraftig energi basert på hydrogen og ammoniakk til Europa og verden forøvrig, er bare i startgropen. Med utviklingen av det første storskala karbonfrie ammoniakkanlegget i Europa, er vi svært godt posisjonert, sier Haukelidsæter Eidesen.