Hever kursmålet i Kongsberg Automotive etter resultatvarsel

Kongsberg Automotive melder om sterkere enn ventet fjerde kvartal. Kepler oppjusterer utsiktene.

OPPJUSTERT: Kongsberg Automotive får kursmålet hevet etter resultatvarsel. Foto: Kongsberg Automotive
Industri

 

Kepler Cheuvreux høyner kursmålet i Kongsberg Automotive til 0,45 kroner, opp fra 0,40 kroner. 

Meglerhuset ser med det en oppside på 36 prosent i selskapet etter Kongsberg Automotive sendte ut et positivt resultatvarsel om at både salg og driftsresultat har utviklet seg betydelig sterkere enn forventet

Salget i fjerde kvartal var 9 prosent høyere enn det Kepler forventet, mens justert driftsresultat var 44 prosent høyere enn forventet og utgjorde 23 millioner euro, eller 240 millioner kroner. Nye forretningsgevinster utgjorde 87 millioner euro, eller 900 millioner kroner. 

Kepler anslår at dagens ordrereserve kan støtte salget med omtrent 35-40 prosent i løpet av de neste 2-3 årene.

«Som leverandør til hovedsakelig produsenter av lette kjøretøyer, men også til produsenter av tunge lastebiler, har selskapet klart fordel av bedring i disse segmentene», skriver meglerhuset i analysen.

Selskapet har besluttet en aksjespleis på 10:1, der ti gamle aksjer gir én ny. Det nye kursmålet etter spleisen blir dermed 4,50 kroner.