<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

General Motors må redusere produksjonen ved fire anlegg

Bilkonsernet General Motors må nedjustere produksjonen etter mangel på halvledere. Vil kompensere med økt produksjon av pick-uper.

    Publisert 4. feb. 2021 kl. 07.55
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 113 ord
    DELMANGEL: General Motors har ikke nok halvledere, og må kutte produksjonen. Foto: General Motors

    General Motors ble den siste bilprodusenten som ble rammet av den globale mangelen på halvledere. Onsdag kunngjorde den amerikanske bilprodusenten at selskapet vil redusere produksjonen neste uke på fire monteringsanlegg.

    General Motors (GM) vil nedjustere produksjonen på fire monteringsfabrikker ettersom selskapet er rammet av mangel på halvledere. De vil fullstendig kutte produksjonen på anlegg i Fairfax, Ontario, Kansas og San Luis Petosi.

    Selskapet gikk ikke ut med hvor mye volum det vil miste som følge av delmangelen, men fortalte at fokuset har vært å holde produksjonen i gang på fabrikker som bygger de mest profitable bilene.

    Chipmangelen har ført til at flere bilprodusenter, inkludert Volkswagen, Ford, Subaru, Toyota, Nissan og Stellantis, har kuttet bilproduksjonen, skriver Reuters.