Kraftig vekst og rekordtykk ordrebok

Nekkar har fått fart på sakene, og jobber nå med en «gamechanger» innen vindkraft.

VEKSTOMRÅDE: Nekkar gjør fremskritt, blant annet innen akvakulturteknologi. Her en lukket fiskemerd utviklet av datterselskapet Starfish. Foto: HIDRA/NEKKAR
Industri

 

Nekkar har fått fart på veksten, og økte topplinjen med 41 prosent til 230 millioner kroner i andre halvår 2020.

Selskapet hadde også god ordreinngang i andre halvår. Da ble det tildelt kontrakter for til sammen 265 millioner koner, noe som brakte ordreboken opp i rekordhøye 1.167 millioner ved utgangen av året.

Ifølge konsernsjef Preben Liltved gjenspeiler dette skipsverftenes stadig økende etterspørsel etter heisløsninger som produseres av datterselskapet Syncrolift.

Enda et nytt ben

I tillegg til Syncrolift og det deleide digitaliseringsselskapet Intellilift, er Nekkar i gang med å bygge et nytt ben å stå på. Med et eget forretningsområde innen akvakultur utvikler selskapet en lukket merd for oppdrettsnæringen, som Finansavisen omtalte tidligere i år.

Samtidig er enda et ben i ferd med å vokse frem. I andre halvår fullførte selskapet en førstudie av en ny vindinstallasjonsteknologi, noe som blir beskrevet som en potensiell «gamechanger».

Selskapet opplyser at det vil komme tilbake med mer om dette på et senere tidspunkt. 

Kvittet seg med pengekrav

Nekkar har også kvittet seg med et stort pengekrav som har hengt over selskapet i over et halvt år.

I fjor sommer kjøpte Cargotec/MacGregor innmaten i det som tidligere var TTS Group. I november sendte Cargotec/MacGregor overraskende et krav om prisavslag om nesten en kvart milliard kroner. Tvisten var på vei til voldgift, men i januar kom partene til enighet der Nekkar betaler 94 millioner.

Derfor bokførte Nekkar et tap etter skatt på 35 millioner kroner i andre halvår i fjor.

Bjarne Skeie-familien i Kristiansand eier 31,2 prosent av aksjene i Nekkar, mens den familieeide Rasmussengruppen eier 10,9 prosent.

Selskapet er notert på Oslo Børs og har en markedsverdi på 850 millioner kroner etter at aksjen steg 6 prosent torsdag.

Nekkar

(Mill. kr)2. H./202. H./19
Driftsinntekter229,6163,0
Driftsresultat (EBIT)73,633,1
Resultat før skatt69,536,8
Resultat etter skatt–34,7166,1