<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sterkere resultat for Røkkes Rec Silicon

Kjell Inge Røkkes Rec Silicon endte fjerde kvartal med et underskudd på minus 26,6 millioner dollar.

Publisert 19. feb. 2021 kl. 07.04
Oppdatert 19. feb. 2021 klokken 12.23
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 334 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Tore Torvund i REC Silicon. Foto: Hans Iver Odenrud

 

Silisiumprodusenten REC Silicon, som har Kjell Inge Røkke som største aksjonær, endte fjerde kvartal med et underskudd på 26,6 millioner dollar.

Det kommer frem i selskapets kvartalsrapport fredag.

Det er imidlertid en forbedring fra samme kvartal året før, da resultatet endte på minus 45,5 millioner dollar.

Se selskapets presentasjon av kvartalsresultatene her!

Driftsresutatet før ned- og avskrivninger (EBITDA) endte på 1,9 millioner dollar, en oppgang fra minus 3,0 millioner i samme periode året før.

Selskapet skriver i rapporten at halvlederkrisen har ført til flere langsiktige salgskontrakter for selskapet, da halvlederproduksjonen bruker silikonkomponenter.

– Nok en gang har selskapet rapportert konsistente økonomiske resultater for fjerde kvartal, skriver administrerende direktør Tore Torvund i en børsmelding knyttet til kvartalsfremleggelsen.

– Semiconductor-markedet er gjenopprettet etter Covid-19, og etterspørselen etter REC Silicons silisiumgass til halvlederproduksjon og polysilisium forventes å være sterkere gjennom 2021.

Fremgang med batteriselskaper

Torvund skriver videre at selskapet ser at solcellemarkedet fortsetter sin sterke vekst og vil kreve ytterligere polysilisiumkapasitet for å møte forventet etterspørsel. 

– Dette er veldig oppmuntrende for vår ambisjon om å etablere en «lav-karbon solverdikjede» i EU og USA for å støtte disse attraktive solmarkedene. Samtidig har vi fremgang i diskusjonene med batteriselskaper om bruk av silangass for å lage mer effektive batterier, så jeg er veldig optimistisk for at vi skal bygge en lønnsom portefølje for å gjenåpne vårt anlegg på 1,7 milliarder dollar i Moses Lake, skriver Torvund.

Rec Silicon

 
(Mill. USD) 4. kv./20 4. kv./19
Driftsinntekter 36,0 31,8
EBITDA 1,9 -3,0
Resultat før skatt -26,6 -45,5
Resultat etter skatt -26,6 -45,5

Rec Silicon

 
  • Produsent av silisium til solcelleindustrien med hovedkontor på Fornebu. 
  • Konsernsjef er Tore Torvund, som tok over desember 2013. 
  • Fikk nåværende selskapsform i 2013 etter utskillelse av selskapets solardivisjon til REC Solar. 
  • Største aksjonær er Kjell Inge Røkkes Aker Capital, som tok over hele aksjeposten til mangeårig eier Jens Ulltveit-Moe desember 2019.