<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Blokken Skipsverft konkurs

Blokken Skipsverft i Vesterålen er konkurs.

Publisert 21. feb. 2021
Oppdatert 21. feb. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
SKIFTERETTEN NESTE: Blokken Skipsverft gir opp etter store ekstrakostnader i forbindelse med coronapandemien, som har gjort det kostbart å hente inn arbeidskraft fra utlandet på grunn av karantenebestemmelsene. Foto: Blokken Skipsverft

Styret i Blokken Skipsverft i Sortland har innlevert oppbudsbegjøring til Vesterålen tingrett, skriver Vesterålen online.

Selskapet anslår at det har tapt omtrent fem millioner kroner på grunn av covid-19.

– Etter å ha levert et positivt 2019 gikk selskapet inn i 2020 med optimisme. Ryggsekken av svake økonomiske resultater vi opparbeidet oss før 2019 ble imidlertid for tung å bære når vi plutselig fikk coronasituasjonen å håndtere. Resultatet er dessverre at vilkårene for forsvarlig drift ikke lengre er tilstede for selskapet, sier verftets styreleder Kristian Eilertsen i en pressemelding.

Beslutningen om å avvikle virksomheten vil berøre rundt 25 medarbeidere.

– Dette er selvsagt en tung beskjed å få for Blokken Skipsverfts dyktige og lojale medarbeidere, men å begjære oppbud er dessverre det eneste ansvarlige å gjøre gitt selskapets finansielle situasjon, sier Eilertsen.

Blokken Skipsverft kan føre sin historie tilbake til 1898 og het tidligere Sortland Aktieverft. Bedriften er familieeid i fjerde og femte generasjon og har vært ledet av to av eierne, Anders Stoltz-Rasmussen og Jørgen Rasmussen.

I 2019 ble resultatet før skatt 648.000 kroner, men de fire foregående årene hadde virksomheten et samlet resultat før skatt på minus 16,3 millioner kroner.

Ved inngangen til 2020 var egenkapitalen negativ med fire millioner kroner.