<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norsk Hydro selger valseverkene for 14,2 mrd.

Ny strategi gjør at Norsk Hydro nå selger unna forretningsområdet Rolling.

    Publisert 5. mars 2021 kl. 08.23
    Oppdatert 5. mars 2021 klokken 09.32
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 179 ord
    SELGER UNNA: Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim. Foto: NTB

     

    LIVE: Se presentasjonen av salget her fra klokken 09.00

    Norsk Hydro har inngått en avtale om å selge forretningsområdet Rolling til KPS Capital Partners, opplyses det i en børsmelding.

    Prislappen er satt til 1,4 milliarder euro, tilsvarende 14,2 milliarder kroner.

    Salget omfatter syv anlegg, ett FoU-senter og internasjonale salgskontorer. Forretningsområdet har rundt 5.000 ansatte, hvorav 650 i Norge og resterende hovedsakelig i Tyskland.

    Strategisk gjennomgang

    Rolling hadde i 2020 inntekter på 23,9 milliarder kroner, tilsvarende 17,3 prosent av Norsk Hydros omsetning.Forretningsområdet solgte i løpet av året 864.000 tonn aluminimum, hovedsaklig til bruk i drikkebokser, folie, litografiske plater, bilkomponenter og generelle tekniske produkter.

    Tilbake i 2019 startet Hydro en strategisk gjennomgang av forretningsområdet Rolling, sammen med andre strategiske tiltak for økt lønnsomhet og bærekraft.

    - Vi har nå konkludert, og forretningsområdet Rolling vil fortsette sin utvikling under nytt eierskap. Dette er en god løsning, både for Hydro og for de ansatte i Rolling,som vil fortsette arbeidet og vokse videre i et nytt, rendyrket nedstrømselskap, sier Hydro-sjef Hilde Merete Aasheim i en kommentar.

    Transaksjonen er betinget av godkjenning fra konkurransemyndigheter, noe Hydro venter i løpet av andre halvdel 2021