Veidekke selger i Rogaland

Veidekke var misfornøyde med lønnsomheten. 

SELGER: Veidekke og konsernsjef Jimmy Bengtsson. Foto: Kaare Martin Granerud
Industri

 

Veidekke fullførte mandag salget av sin asfalt- og pukkvirksomhet i Rogaland til Stangeland Gruppen. Det kommer frem i en børsmelding fra selskapet. 

Både kjøper og selger har jobbet ut i fra en intensjonsavtale om overtagelse som ble inngått i januar i år. 

Salget av asfalt- og pukkvirksomheten kommer ettersom at Veidekke ikke er fornøyde med lønnsomheten de klarte å oppnå for virksomheten i Rogaland. Den solgte virksomheten fikk en omsetning på 125 millioner kroner i 2020, med et tilhørende negativt resultat. 

Transaksjonen regnskapsføres i første kvartal 2021 og vil gi et regnskapsmessig resultat på rundt 50 millioner kroner og en likviditetseffekt på nærmere 35 millioner kroner for segmentet Infrastruktur Norge.