<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nekkar setter igang testing av «Starfish»

Denne testperioden skal nå vare frem til sommeren.

    Publisert 24. mars 2021 kl. 08.44
    Oppdatert 24. mars 2021 klokken 08.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 155 ord
    STARFISH: Nekkars lukkede merd. Foto: Selskapet

     

    Nekkar har nå igangsatt sjøtesting av selskapets lukkede merd, «Starfish», på Hidra utenfor Flekkefjord, opplyses det i en børsmelding.

    Starfish er en helautomatisert, digital og fjernstyrt lukket merd, med en programvareplattform for fjernovervåkning, datafangst, bioanalyse og produksjonskontroll.

    – Nekkar har som mål å utvikle disruptive teknologier som gir høy grad av bærekraftpåvirkning for oppdrettsnæringen. Starfish er første eksempel på denne tilnærmingen. Vi gleder oss til sjøtestingen og mulighetene teknologien kan by på fremover, sier Nekkar-sjef Preben Liltved i en kommentar.

    Samarbeid

    Den nedskalerte pilotmerden har nå blitt fylt med sjøvann, og testperioden vil vare frem til sommeren.

    Nekkar har siden starten av Starfish-utviklingen samarbeidet med Lerøy Seafood, og prosjektet er også støttet av Innovasjon Norge.

    – Ideen bak Starfish er å redusere oppdrettsbransjens driftskostnader betydelig, samtidig som man forbedrer fiskevelferd og setter søkelys på sirkulærøkonomi. Vi skal nå verifisere de tekniske og operasjonelle løsningene før vi begynner forberedelsene til testing med biomasse senere i år, sier konserndirektør for Aquaculture forretningsområdet i Nekkar, Mette Harv.