<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

ABB og Siemens inngår milliardkontrakter med Equinor

ABB og Siemens Energy er tildelt rammeavtaler for service av elektrisk utstyr på alle Equinors installasjoner og anlegg i Norge. Avtalene kan bli verdt 4,5 milliarder kroner.

Publisert 7. apr. 2021 kl. 08.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
SKAL SIKRE STRØMMEN: ABB og Siemens skal stå for drift og vedlikehold av elektrisitet på Equinors anlegg. Foto: Bloomberg

ABB og Siemens Energy får fornyet tillit av Equinor, og er tildelt nye rammeavtaler for service av elektrisk utstyr på alle Equinors installasjoner på norsk sokkel og landanlegg i Norge.

Rammeavtalene har en fast varighet på åtte år, og i tillegg omfatter avtalen med Siemens Energy tre opsjoner på fire år hver.

Den samlede verdien, inklusive opsjoner, er anslått til om lag 4,5 milliarder kroner.

Avtalene inkluderer gassprosesseringsanleggene Kollsnes og Kårstø som Gassco er operatør for, og ventes å gi totalt rundt 100 årsverk i Norge. I tillegg vil avtalene kunne benyttes over hele verden.

– Vi ser for oss mer bruk av elektrisk utstyr på norsk sokkel, som vil erstatte behovet for forbrenningsmotorer. Dette vil gi oss økt fleksibilitet til å bruke ulike kraftkilder og bidra til reduksjon av CO2-utslipp, sier Gunnar Nakken, direktør for driftsteknologi i Equinor i en pressemelding.

Rammeavtalene betyr at ABB og Siemens skal levere drift, vedlikehold, modifikasjoner og oppgradering av installert elektrisk utstyr. De skal også levere forprosjektering og design (FEED), samt prosjektering, anskaffelse, bygging og installasjon (EPCI) for nye elektroprosjekter.