<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Varsler sterk vekst – og emisjon

Emballasjeselskapet trenger penger til polsk oppkjøp, og sikrer seg tørt krutt til nye.

    Publisert 6. mai 2021 kl. 17.35
    Oppdatert 6. mai 2021 klokken 17.59
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 219 ord
    VEKST OG EMISJON: Bewi-sjef Christian Bekken varter opp med flere nyheter torsdag. Her sammen med Bewi-gründer Svenn Bekken. Foto: Bewi

     

    Foreløpige tall viser 148,9 millioner euro i netto salgsinntekter for Bewi i første kvartal. Dette tilsvarer 42 prosent vekst fra samme periode i fjor, går det frem av en børsmelding.

    Justert driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) kom inn på 16,7 millioner euro, opp fra 14,8 millioner euro i samme periode i fjor. Oppkjøpte selskaper bidro med en økning på 2,6 millioner euro.

    Selskapet opplyser om volumøkning i alle segmenter og de fleste regioner, og økte salgspriser som en følge av betydelig høyere råvarepriser i løpet av kvartalet. 

    «Dette påvirket marginen for RAW-segmentet positivt, og la press på marginene i nedstrøms-segmentene P&C og Insulation, ettersom justeringer av salgspriser har et «time-lag» på rundt ett kvartal.

    Varsler emisjon

    I en separat børsmelding varsler emballasjeselskapet samtidig om en rettet emisjon på opptil 250 millioner kroner for å finansiere oppkjøpet av 54,21 prosent-andelen av polske Izoblok. I tillegg ønsker selskapet å «styrke sin finansielle fleksibilitet» med tanke på nye oppkjøp. 

    Emisjonen er todelt. Nye aksjer skal utstedes for opptil 200 millioner kroner, og i tillegg til skal Verdane Funds selge aksjer for opptil 50 millioner kroner.

    Verdane Funds sitter før salget på 15,1 prosent eierandel, og er representert i styret.

    Hovedaksjonær Frøya Invest har forpliktet seg til en deltakelse som forsvarer eierandelen på 55,32 prosent, mens tredje største aksjonær Kverva Industrier har gjort det samme i forhold til sine 9,84 prosent.