Nordea Markets oppgraderer sin anbefaling

Nordea Markets gir nå Yara-aksjen en hold-anbefaling.

HOLD: Nordea Markets oppgraderer sin anbefaling på Yara til hold, her representert ved konsernsjef Svein Tore Holsether i midten. Foto: Eivind Yggeseth
Industri

 

Nordea Markets oppgraderer Yara til en hold-anbefaling med en fair value på 460 kroner, ifølge TDN Direkt.

Anbefalingen skjer etter sterkere fundamentale forhold enn tidligere ventet. Mens ureamarkedet er ventet å være stramt er europeiske gasspriser høye og utligner mye av de økte gjødselprisene, heter det i rapporten.

Meglerhuset øker EPS for 2021 med 15 prosent, mens EPS for 2022-2023 holdes uendret.

«Yara er, etter vår mening, ikke underpriset med en P/E på 12,8 og P/B på 1,7 ganger 2021-estiamter på toppen av sykelen. På den andre siden, gitt sannsynligheten for en langvarig sykel, kan Yara fortsette å levere sterke finansielle tall en stund», skriver meglerhuset, ifølge TDN Direkt.

I forrige uke oppgraderte SpareBank 1 Markets  sin anbefaling på Yara fra nøytral til kjøp og hevet kursmålet fra 450 til 550 kroner. En av grunnene til oppgraderingen er et stramt ureamarked, samtidig som gjeldende ureamarginer er på linje med historisk snitt siden 2008.

Fredag sluttet aksjen på 455,90 kroner.