<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordic Mining tildeler kontrakter på Engebøfjellet

Nordic Mining har kommet et skritt lenger på Engebøfjellet.

    Publisert 8. juni 2021 kl. 09.19
    Oppdatert 8. juni 2021 klokken 15.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 153 ord
    KONTRAKTER: Nordic Mining og adm. direktør Ivar S. Fossum har inngått intensjonsavtaler for 204,3 millioner kroner.  Foto: Ivan Kverme

     

    Gruveselskapet Nordic Minings datterselskap Nordic Rutile har i dag inngått intensjonsavtaler med Sunnfjord Industripartner, Åsen & Øvrelid , Nordic Bulk, og Normatic A for konstruksjon, ingeniørarbeid og innkjøp, såkalte EPC-kontrakter. 

    De samme aktørene har deltatt i mulighetsstudien til gruveprosjektet.

    Avtalene utgjør om lag 70 prosent av de totale anleggsinvesteringene på 203,4 millioner dollar, og er ventet å være endelig formalisert i løpet av tredje kvartal.  Da selskapet la frem resultatene for første kvartal i mai, ble det kjent at de samlede investeringskostnadene i gruveprosjektet var kuttet med 30 prosent til om lag 260 millioner dollar. En sum selskapet  venter å kunne nedbetale på 4,4 år når gruven kommer i drift. 

    Nordic Mining begynner, ifølge meldingen forebredende arbeider umiddelbart. 

    – Vi er glade for å signere avtalene med EPCene og komme et skritt nærmere realisering. Vårt fokus har vært å samarbeide med bedrifter som vil støtte verdiskaping for regionen i mange år fremover, sier prosjektleder Kenneth Nakken Angedal i meldingen.