Vow sikret 320 millioner til landbasert satsing

Sikret grønn finansiering til anlegg på Follum. 

FIKK LÅN: Adm. direktør Henrik Badin i Vow.  Foto: CF-Wesenberg
Industri

 

Vow har sikret 320 millioner kroner i langsiktig finansiering fra DNB, skriver selskapet i en børsmelding. Pengene skal benyttes i selskapets satsing mot landbaserte industrier. 

Finansieringen består av et lån på 170 millioner kroner og en rullerende kredittfasilitet på 150 millioner kroner. Begge lånene kvalifiserer som såkalt «grønn finansiering» etter sertifisering fra DNV og internasjonale regler for grønne lån. 

– Det nye lånet og kredittfasiliteten vil ytterligere styrke vår innsats for å øke vår landbaserte virksomhet. Dette bidrar ikke bare til første steg i Vow Green Metals satsing på Follum, det sikrer også en stabil grunnmur for andre satsinger på landbasert industri, uttaler adm. direktør Henrik Badin. 

I mars i år hentet selskapet inn 230 millioner kroner gjennom en rettet emisjon, og nylig fikk Vow81 millioner kroner i støtte fra Enova til bygging av det første produksjonsanlegget for biokarbon på Follum på Østlandet. 

Vow

  • Vow, tidligere Scanship Holding, utvikler og leverer løsninger for avfallshåndtering og avløpsrensing til markeder over hele verden. 
  • Selskapet tilbyr løsninger som rensing av avløpsvann og prosessering av mat- og industriavfall. 
  • Har hovedkontor i Oslo, og adm. direktør er Henrik Badin.