<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elkem-sjef slutter på dagen

Tidligere konsernsjef og styremedlem, Helge Aasen, vil fungere midlertidig i stillingen inntil videre.

Publisert 30. juni 2021
Oppdatert 30. juni 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 143 ord
SLUTTER PÅ DAGEN: Michael Koenig, konsernsjef i Elkem, har levert sin oppsigelse og vil fratre som konsernsjef. Foto: Elkem

 

Elkem opplyser at konsernsjef, Michael Koenig, har levert sin oppsigelse og slutter i jobben med umiddelbar virkning. Koenig har vært i stillingen siden 1. desember 2019, etter at han tidligere var styreleder i selskapet. 

«Sammen med hele Elkem-teamet globalt har vi klart oss gjennom en periode med historisk usikkerhet og levert tidenes sterkeste driftsinntekter i løpet av det første kvartalet i 2021, samt det beste kvartalsresultatet siden tredje kvartal i 2018», påpeker den avtroppende konsernsjefen i børsmeldingen. Han sier videre at han forlater stillingen for å søke andre muligheter. 

Helge Aasen, nåværende styremedlem og tidligere konsernsjef, vil fungere midlertidig i stillingen mens selskapet finner en langsiktig erstatter. Han hevder samtidig at han ikke er aktuell for å inngå i stillingen permanent. 

«Jeg ser frem til å fortsette å tjene Elkem, nå som midlertidig konsernsjef, mens styret fullfører prosessen med å finne en permanent erstatter», sier Aasen.