<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Markedet for jernmalm står sterkt

Sterk etterspørsel, lav produksjon og lave varelagre gjør at jernmarkedet har tatt av – og trolig vil forbli sterkt.

    Publisert 16. juli 2021 kl. 13.49
    Oppdatert 16. juli 2021 klokken 15.26
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 166 ord
    JERN: Markedet for jernmalm er inne i et bullmarked som vil fortsette i lang tid, mener Goldman Sachs. Foto: Dreamstime

    Markedet for jernmalm har vært i et bull-marked i over to år, og ser ut til å fortsette, ifølge Goldman Sachs.

    Råvareanalytiker Nicholas Snowdon uttalte ifølge CNBC at markedet ikke ser ut til roe seg annet enn til mer «komfortable nivåer», og at jernmalm fremdeles vil være i et bull-marked.

    Markedsoppgangen startet med et forsyningssjokk fra Brumadinho-damkatastrofen i 2019, men er nå et «materielt bull-marked,» sa Snowdon ifølge CNBC, og viser til et sammenbrudd av en demning i Brasil som involverte gruveselskapet Vale. Jernmalmprisene skal ha steget i etterkant av katastrofen.

    Snowdon forklarte videre at prisene er støttet av en svært sterk etterspørsel samt leverandører som er disiplinerte i å ikke øke produksjonen.

    Kinas referanseindeks for jernmalm har vært rekordhøye. Den mest aktive jernmalm-futureskontrakten på Dalian Commodity Exchange, for levering i september, var på 1.241 yuan, opp 1,88 prosent klokken 15 i Beijing på fredag.

    «Det kommer ikke til å være før 2023 eller 2024 at jernmalmmarkedet vil være litt tilbake til en mer komfortabel posisjon,» uttalte Snowdon til CNBC.