<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pareto Securities: Reviderer, høyner og gjentar Kjøp

Analytikerne i Pareto Securities reviderer og høyner estimater. Nå øyner de ytterligere kursoppgang for Hydro.

Publisert 11. aug. 2021
Oppdatert 11. aug. 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 280 ord
HØYNER: Pareto Securities oppjusterer i en rapport kursmålet på Norsk Hydro fra 65 kroner til 70 kroner pr. aksje. Foto: Dreamstime

 

Pareto Securities oppjusterer i en rapport kursmålet på Norsk Hydro fra 65 kroner til 70 kroner pr. aksje, ifølge TDN Direkt.

Analytikere gjentar en kjøpsanbefaling på aksjen, som har steget 52,4 prosent hittil i år.

Meglerhusets analytikere reviderer aluminiumprisestimatet og høyner estimatene for inntjening pr. aksje (eps) med 18-16 prosent i perioden 2021-23.

Hevet til Kjøp

Tirsdag oppgraderte Citigroup aksjen fra nøytral til kjøp samtidig som kursmålet ble hevet fra 60 til 78 kroner.

Bedre enn ventet

Norsk Hydro leverte et langt sterkere andrekvartal enn ventet. Selskapet oppnådde en justert EBITDA på 6,6 milliarder kroner i kvartalet, en økning fra 2,8 milliarder kroner i samme kvartal i fjor. 

Driftsinntektene økte til 34,6 milliarder kroner, fra fjorårets 25,3 milliarder.

Driftsresultatet ble 4,9 milliarder kroner, mot 1 milliard i andre kvartal 2020. Nettoresultatet for videreført virksomhet utgjorde 2,4 milliarder kroner, opp fra et underskudd på 1,5 milliarder i fjorårets andre kvartal.

På forhånd var det ifølge data fra Infront og TDN Direkt i snitt ventet inntekter på 32,5 milliarder kroner og et driftsresultat på 4,2 milliarder av åtte analytikere.

Det sterke resultatet kan i stor grad tilskrives den globale oppgangen i verdensøkonomien som startet sent i 2020, og som fortsatte i andre kvartal. Globalt fortsetter de økonomiske utsiktene å bedre seg, og som følge av dette har den globale etterspørselen etter aluminium økt, og markedet for primæraluminium ventes stort sett å være i balanse i 2021, meldte Hydro 23. juli.

Norsk Hydro

  • Kraftprodusent og leverandør av aluminium og aluminiumprodukter, og et resultat av at Hydros olje- og gassvirksomhet ble utskilt til Equinor høsten 2007. 
  • Konsernsjef er Hilde Merete Aasheim, som tok over etter Svein Richard Brandtzæg i mai 2019. 
  • Største aksjonær er den norske stat gjennom Nærings- og fiskeridepartementet.