<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hexagon sikret nye 25 millioner

XNG har bestilt flere Mobile Pipeline-moduler til en verdi av 2,8 millioner dollar. Ordren kommer på toppen av ordren til 8 millioner dollar i sommer.

Publisert 24. aug. 2021
Oppdatert 24. aug. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 187 ord
XNG VIL HA MER: Her Hexagon Composites-sjef Jon Erik Engeset. Foto: Brian Cliff Olguin

Hexagon Composites har via virksomhetsområdet Hexagon Agility mottatt en ny bestilling fra Xpress Natural Gas (XNG) for Mobile Pipeline-moduler, opplyser selskapet. Modulene skal benyttes til frakt av ren naturgass.

Verdien av den nye bestillingen er 2,8 millioner dollar, cirka 25 millioner kroner. Levering av de nye modulene vil finne sted i fjerde kvartal i år.

Bestillingen er en del av avtalen som ble kunngjort i juni for Mobile Pipeline-moduler.

Tidligere har XNG bestilt moduler for 8 millioner dollar. Samlet har Hexagon Agility fått bestillinger til 10,8 millioner dollar – 97 millioner kroner – i forbindelse med denne avtalen.

Avtalen gjelder gasstransportmodulen Titan 53. Den ble lansert i 2018 som verdens største gassbeholder av sin type, og er den med størst kapasitet i Nord-Amerika nå. Den er 53 fot lang, som tilsvarer drøyt 16 meter.

Modulene benyttes til frakt av gass til samfunn og bedrifter som har ingen eller utilstrekkelig adgang til USAs rørnettverk.

Hexagon har nå 1.700 Mobile Pipeline-moduler i virksomhet verden rundt.

Hittil i år er selskapet ned 40 prosent på Oslo Børs. Aksjen handles tirsdag ettermiddag til rundt 32,50 kroner.