Kraftig brann i Jotun fabrikker i Sandefjord

Det brenner i et lagerbygg på Jotun fabrikker i Sandefjord. Det opprettes en sikkerhetssone på 500 meter, og politiet har startet evakuering.

Publisert 15. sep. 2021 kl. 15.23
Oppdatert 15. sep. 2021 klokken 15.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 249 ord
BRANN: Brannvesenet jobber med å slukke en brann i et lagerbygg på Jotun fabrikker i Sandefjord. Foto: NTB

– Det vi vet, er at det er en veldig kraftig brann i kokeriet. Det er satt en sikkerhetsavstand på 500 meter på grunn av giftig røyk, sier vaktleder i brannvesenet Kenneth Brenden til VG klokken 15.15.

Politiet evakuerer alle som befinner seg innenfor denne sonen. Det er ikke snakk om eksplosjonsfare per nå, ifølge Brenden.

– Det anbefales at alle som bor i området, holder seg innendørs og lukker igjen dører og vinduer. Det skal være kraftig røykutvikling fra lagerbygget. Politiet har ikke fått melding om skadde eller savnede per nå, opplyser Sørøst politidistrikt.

Svart røyk og flammer

Bilder fra stedet viser flammer og store mengder kraftig, svart røyk som stiger opp fra fabrikken.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 15 onsdag.

Alle brannmannskaper fra Sandefjord brann og redning samt Larvik brann og redning rykket ut, opplyser Vestfold interkommunale brannvesen (VIB).

– Vakthavende brannsjef i Sandefjord har bedt om bistand fra VIBs stasjoner, og våre mannskaper fra stasjon Nøtterøy og stasjon Tønsberg er på vei, opplyser de.

Storbrann for 45 år siden

Brannen brøt ut på dagen 45 år etter en kraftig brann i den samme fabrikken i 1976.

– Utrolig nok er det i dag 45 år siden Jotuns malingfabrikk i Sandefjord sto i flammer. Den er blant Norges største industribranner, og har vært med å endre hvordan myndighetene i Norge har fulgt opp industri som håndterer brannfarlig vare, skriver brannvesenet.

Seks mennesker mistet livet og elleve ble skadd, og verdier for over 175 millioner kroner gikk tapt.