<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Carnegie torpederer ESG-kursmål etter analytikerbytte

Carnegie senker kursmålet på Hexagon Purus med over 60 prosent. Meglerhuset ser fremdeles en betydelig oppside.

    Publisert 30. sep. 2021 kl. 10.42
    Oppdatert 30. sep. 2021 klokken 10.47
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 181 ord
    KURSMÅLET KUTTES: Carnegie senker kursmålet på Hexagon Purus, her representert ved adm. direktør Morten Holum. Foto: Ivan Kverme

     

    Etter et analytikerbytte senker Carnegie kursmålet på Hexagon Purus fra 115 til 44 kroner samtidig som kjøpsanbefalingen på aksjen gjentas. 

    Ifølge TDN Direkt skriver Carnegie i analysen at estimatene er nedjustert som følge av tregere marginekspansjon, et mer forsiktig syn på adoptering av hydrogenmobilitet og en større nedgang i salgsprisen på vei mot 2040.

    Kjøper opp selskap

    Torsdag formiddag ble det kjent at Hexagon Purus kjøper opp Wystrach, en system- og løsningsleverandør for lagring og transport av komprimerte gasser. Kjøpsprisen er opptil 43,3 millioner euro basert på en selskapsverdi (EV) på 50 millioner euro.

    Wystrach hadde omsetning på 24,1 millioner euro i 2020, med en EBITDA på 2,1 millioner euro.

    Torsdag omsettes aksjen for 29,15 kroner, opp 3,7 prosent. For at det nye kursmålet skal innfris må aksjen stige over 50 prosent.

    Hexagon Purus

     
    • Selskapet er en del av Hexagon Composites. 
    • Det er en leverandør av Hydrogen Type-4 høytrykksflasker, komplette kjøretøysystemer og batteripakker for elektriske kjøretøyer med brenselceller og elektriske biler.