<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BEWI byr over 3 mrd. for konkurrent

Isolasjon- og emballasjeprodusenten BEWI har lagt frem bud på konkurrenten Jackon Holding.

Publisert 1. okt. 2021 kl. 21.45
Oppdatert 1. okt. 2021 klokken 22.32
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 285 ord
PÅ BØRS: Fra BEWIs noteringsdag. Aksjen har steget over 130 prosent siden. Foto: NTB

 

BEWI har bydd mellom 3,1 og 3,6 milliarder kroner for Jackon Holding, fremkommer det av en børsmelding fredag kveld. 

Fredrikstad-baserte Jackon er leverandør av isolasjon og emballasje, hovedsakelig til bygg- og anleggsbransjen. I 2020 kunne bedriften melde om inntekter på 3,15 milliarder kroner og en EBITDA på 362 millioner kroner. Bedriften har anlegg flere steder i Europa, og har særlig tjent godt på det tyske markedet under coronaåret.

– Jackon og BEWI er de to største integrerte leverandørene av EPS i Europa, og ved å slå oss sammen vil vi bli markedsledende i nesten alle våre segmenter, sier BEWIs konsernsjef Christian Bekken.

Akseptfristen på budet er satt til 15. oktober. 

BEWI

 
  • Produserer og distribuerer emballasjeprodukter av polystyren. 
  • Hovedkontor i Trondheim. 
  • Adm. direktør er Christian Bekken.

Budet er i tråd med BEWIs kommuniserte plan om videre vekst gjennom oppkjøp. Frem mot 2026 forventer bedriften at to tredjedeler av deres vekst vil komme fra sammenslåinger og oppkjøp.

Etter børsdebuten i fjor har aksjen sett en opptur på over 130 prosent, der mye av veksten har skjedd nylig. I løpet av september gikk aksjen nærmere 40 prosent, etter levering av gode tall og oppkjøpsnyheter fra selskapet. 

Selskapet hadde sin første kapitalmarkedsdag i går, der ledelsen i selskapet kunne meddele at de planelegger å doble inntektene de neste fem årene, og mer enn doble driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA).

– Vi har satt oss høye mål, og de skal vi klare å levere på. Vi kommer kanskje ikke til å levere hvert eneste kvartal, men om fem år er jeg sikker på at vi har klart å nå dette målet, sier Bekken.