<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Begynner å fôre plast i midten av desember

Oppgraderingen av Quantefuels anlegg i Skive går som ventet, i henhold til det som ble kommunisert i tredjekvartalsrapporten.

Publisert 8. des. 2021 kl. 08.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord
FREMGANG: Oppgraderingen av Skive-anlegget går som ventet. Foto: Quantafuel

QFUEL

Quantafuel meldte i tredjekvartalsrapporten om oppgradering av Skive-anlegget, og kan melde om at den går som ventet. Nå starter selskapet varm igangkjøring, etterfølgt av fôring av plast i midten av desember og målrettet Proof-of-Concept (PoC) rundt slutten av året, fremgår det av en melding onsdag.

Installasjonen og kaldtesting av to linjer er fullført i henhold til planen, og de to resterende linjene forberedes parallelt med den pågående oppstarten og driften.

En linje varmes nå opp for å starte varm igangsetting, der nøkkelprosesser og samspillet mellom linjene testes ved driftstemperatur. Alle fire linjene i Skive er identiske, så det første fokuset etter varmdrift vil være på én linje, siden PoC er knyttet til å kjøre en av linjene med kommersiell plast med høy belastning og høy tilgjengelighet over lengre tid, fremgår det av meldingen.

– Nå har vi fullt fokus på å bringe produksjonen til forventet kommersiell nivå, sier Quantefuels adm. direktør Lars Rosenløv.

2022-målet for Skive er prosessering av 12.000 tonn plast, og å avslutte året med en driftshastighet på 20.000 tonn pr. år.