<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus nedgraderer Elkem

Etter å ha falt på børsen i hele høst, forventer SpareBank 1 Markets at Elkem vil fortsette nedturen og gir industrikonsernet en salgsanbefaling. 

Publisert 20. des. 2021 kl. 09.30
Oppdatert 20. des. 2021 klokken 14.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
STORE SVINGINGER: Til tross for å ha levert sitt klart beste kvartal noensinne i tredje kvartal, har Elkem-kursen fortsatt nedturen på Oslo Børs. Her finansdirektør Morten Viga (t.v.) og konsernsjef Helge Aasen. Foto: Iván Kverme

 

SpareBank 1 Markets nedgraderer Elkem. Meglerhuset gir selskapet en salgsanbefaling, mens kursmålet blir satt ned fra 36 til 25 kroner pr. aksje, kommer det frem i en oppdatering mandag. 

Fremover forventer SpareBank 1 Markets at Elkem vil ha en sterk vekst i ny kapasitet i silikonmarkedet, som vil overgå etterspørselen, og føre til redusert kapasitetsutnyttelse. I en analyse kommer det frem at industrikonsernet vil øke den totale kapasiteten med 55 prosent i løpet av det neste året, skriver TDN Direkt. 

For 2022 og 2023 tror meglerhuset at resultat pr. aksje vil komme på henholdsvis 3 og 2 kroner. 

Ned 25 prosent

Industrikonsernet har hatt en tung høst, og har måttet se aksjekursen gå fra 38,50 kroner pr. aksje 6. september til at den ligger på rundt 28 kroner i dag. 

I oktober presenterte Elkem sitt klart beste kvartalstall noensinne  og i etterkant av fremleggelsen oppjusterte både SEB og Morgan Stanley kursmålene for selskapet. 

SEB mente at Elkem var godt posisjonert til å tjene på dagens markedsforhold med inflasjonspress på grunn av deres integrerte verdikjede, og satt opp kursmålet med 4 kroner til 51 kroner pr. aksje. Mens Morgan Stanley oppjusterte kursmålet med 2 kroner, til 39 kroner pr. aksje.