<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norside Wind kjøper Ulstein-skip

Norside Wind kjøper skipet Farland, som eies av Ulstein verft.

Publisert 19. jan. 2022
Oppdatert 19. jan. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 219 ord
SKAL INN I OFFSHORE VIND: PSV-en Farland er kjøpt av Norside Wind, og vil bli bygget om så det kan operere i offshore vindindustrien.  Foto: Sverre Farstad & Co

«Vi er utsolgt», sa Hans Martin Gravdal i Norside Wind i slutten av november da selskapet hadde inngått en lang kontrakt for det andre av sine to offshoreskip. Det har han gjort noe med.

Nå har Norside Wind kjøpt det Ulstein-eide forsyningsskipet Farland. Skipet vil bli bygget om til å kunne operere i offshore vindindustrien, som de to andre.

– Vi kan ikke kommentere kjøpspris, men investerer rundt 200 millioner kroner i ombygging, sier Gravdal til Finansavisen.

Tror på kontrakt før vinteren

Blant annet vil skipet oppgraderes med en ny boligseksjon og utvide fra 20 til 60 lugarer. Det vil også bli utstyrt med batteripakke, 30 meter gangbro og kraner.

Skipet bygges om ved Fjellstrand verft, og etter planen vil det være ferdigstilt i september/oktober i år. Foreløpig er det ikke sikret beskjeftigelse.

– Vi ser gode muligheter for kontrakter, og regner med at vi har en kontrakt på plass før skipet er ferdig ombygget, sier Norside-sjefen.

Norside Cetus

Skipet får navnet Norside Cetus og vil bli driftet av OSM Offshore Bergen/Vestland Offshore.

Det ble bygget ved Ulstein Verft i 2016 og fikk navnet Blue King. Ulstein fikk ikke solgt det til andre, og beholdt det selv. I 2019 startet imidlertid Sverre A. Farstad i Ålesund et nytt offshorerederi, og tok da dette skipet inn. Det fikk navnet Farland. Farstad ga imidlertid opp, og skipet returnerte til Ulstein.