<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Quantafuel signerer ny kontrakt for å sikre tidsplanen til Esbjerg-anlegget

Quantafuel har signert en kontrakt med Eggersmann for å sikre tidsplanen til Esbjerg-anlegget.

    Publisert 3. feb. 2022 kl. 08.43
    Oppdatert 3. feb. 2022 klokken 08.53
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 147 ord
    TIDSPLAN: - Kontrakten med Eggersmann ivaretar tidsplanen for prosjektet, sier adm. direktør Lars Rosenløv i Quantafuel. Iván Kverme

    QFUEL

    Esbjerg-utbyggingen til Quantafuel går fremover som planlagt og selskapet har nå signert en avtale med Eggersmann, en ledende leverandør av avfallsbehandlingsanlegg, fremgår det av en melding torsdag.

    Kontrakten inkluderer ingeniørarbeid og gir Quantafuel en fastsatt produksjon, som sikrer tidsplanen.

    «Vi er nå i en svært god posisjon til å bli markedsleder i en svært attraktiv del av verdikjeden, og kontrakten med Eggersmann ivaretar tidsplanen for prosjektet», sier Quantafuels adm. direktør, Lars Rosenløv.

    Sorteringsanlegget i Esbjerg vil være i drift andre halvdel av 2023. Når det er ferdigstilt, vil anlegget ha kapasitet til å sortere mer enn 160.000 tonn plastavfall til rene monofraksjoner, som er ideelt for resirkulering. I første omgang vil anlegget fokusere på råstoff til Skive og for eksterne kunder som skal bruke produktet til mekanisk gjenvinning.

    Quantafuel opplyser også i den samme meldingen om at anlegget i Skive nå prosesserer mer enn 100 tonn plastikk på ukentlig basis, og at det øker.