<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus spår «børsens billigste aksje» videre opp

Morgan Stanley er bull på silisiumprodusenten Elkem, og øyner gevinst for investorer som hiver seg på veddemålet.

    Publisert 31. mars 2022 kl. 09.50
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 198 ord
    FORTSETTER OPPTUREN?: Morgan Stanley hever kursmålet på Elkem og spår aksjen videre opp på Oslo Børs. Bildet er fra Elkems fabrikk på Island. Elkem

     

    Elkem har hatt en eventyrlig start på børsen i år, hvor aksjen så langt er opp drøye 30 prosent. Torsdag morgen handles Elkem for snaut 39 kroner på Oslo Børs, og nå tror Morgan Stanley at aksjen skal videre opp.

    I en fersk markedsrapport høyner meglerhuset kursmålet på Elkem til 44 kroner, fra tidligere 41 kroner, ifølge en melding på TDN Direkt.

    Morgan Stanley øyner dermed en videre opptur på drøye 7 prosent for Elkem-aksjen.

    Elkem er en av verdens ledende leverandører av silisiumbaserte materialer. Selskapets virksomhet dekker hele verdikjeden fra kvarts til spesialiserte silikonprodukter, i tillegg til produksjon av ferrosilisium og karbonmaterialer.

    – Børsens billigste aksje 

    Tidligere i februar skrev Finansavisen at Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen omtalte Elkem som børsens billigste aksje.

    I forkant av uttalelsen la Elkem frem tidenes beste årsresultat. Silisium- og silikonprodusenten oppnådde et rekordhøyt EBITDA på 7,8 milliarder kroner, og bunnlinjen endte på 4,6 milliarder for 2021.

    I forbindelse med kvartalsfremleggelsen foreslo Elkem et like stort utbytte på 1,9 milliarder kroner, som selskapet hentet i en emisjon i april i fjor. 

    – Det er bare å takke for lånet, uttalte konsernsjef Helge Aasen i Elkem, i en artikkel i Finansavisen i forbindelse med kvartalsresultatet.