<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vi har gjort alt vi kan

Zaptec har gjort alt de kan i alle retninger, men stans i utsendelser fra Kina har medført at deres hovedleverandør, Westcontrol, nå har produksjonsstans ut april.

Publisert 1. apr. 2022
Oppdatert 1. apr. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
STANS: Etter å ha prøvd alt har Zaptecs hovedleverandør leveringsstans ut april.  Foto: Zaptec

 

– Westcontrol mangler en krets som blir bredt brukt, og som de er avhengige av i produksjonen av elbilladere. Det har vært stans i utsendelser fra Kina. Kretsen produseres i Taiwan, testes i Thailand og shippes via Hongkong. Det er både logistikk og utfordringer med delemangel som forplanter seg i verdikjeden, sier midlertidig finansdirektør i selskapet, Kristian Sæther, til TDN Direkt fredag.

Han er imidlertid klar på at selskapet vil klare å hente inn igjen produksjonen i mai.

– Gitt opplysningene jeg har i dag vil jeg si at jeg er trygg på det. Men jeg forventer ut over sommeren at blir produksjonen bra og vi forventer å ta det igjen. Slik det ser ut nå er garantert store volumer fremover.

Han er videre klar på at Zaptec har gjort alt de kan for å unngå situasjonen.

–Vi har gjort alt vi kan i alle retninger. Men komponentmarkedet er utfordrende generelt. Vi er ikke unike i den situasjonen, andre produsenter er i samme situasjon. Det er veldig mange komponenter i hver lader og vi har prøvd å unngå denne situasjonen, men ikke klart det med kretsen som nå mangler.