<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

All-time high – doblet inntektene

Vow leverte sterkt i første kvartal.  

Publisert 5. mai 2022 kl. 07.09
Oppdatert 5. mai 2022 klokken 07.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 167 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Henrik Badin i Vow. Iván Kverme

 

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 9.00

Miljø- og ressursselskapet Vow nær doblet omsetningen i første kvartal og endte i all-time high for den landbaserte delen av selskapet. 

Inntektene endte på 182,5 millioner kroner mot 92,7 millioner i fjor. Ordrereserven økte til 1,3 milliarder kroner fra 969 millioner. 

EBITDA før gjentakende poster var på 23,6 millioner kroner – mer enn dobling fra fjorårets 10,2 millioner.  

– Det er godt å se at mesteparten av cruiseflåten er tilbake i drift. Vow og Scanship er godt posisjonert og store fornyelsesprogrammer er planlagt, sier Henrik Badin, konsernsjef i Vow.

Selskapet skriver i rapporten at utsiktene i cruisesektoren er gode og er i prosess med å produsere utstyr for Vow Green Metals første biokarbonfabrikk i Follum. I tillegg har selskapet investert i landbasert-segmentet gjennom oppkjøpet av C.H. Evensen.

Alle segmenter bidrar, og det er spesielt fin og lønnsom vekst i segmentet Landbasert. Cruiseindustrien er nå også i ferd med å komme tilbake for fullt. Det betyr økt aktivitet for segmentet Aftersales, og fortsatt sterke resultater innen Nybygg.