<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Carnegie nedgraderer Orkla

Carnegie nedgraderer Orkla, til tross for gode kvartalstall. 

    Publisert 6. mai 2022 kl. 09.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 204 ord
    GODE TALL: Konsernsjef Nils K. Selte legger frem tall for første kvartal 2022. Foto: Eivind Yggeseth

     

    Carnegie nedgraderer Orkla fra kjøp til hold og kutter sitt kursmål på aksjen til 83 kroner fra 92 kroner, ifølge en morgenrapport fredag.

    I går leverte Orkla kvartalstall som slo forventningene. Orkla la frem et justert driftsresultat på 1.544 millioner kroner i første kvartal, etter en vekst på 18,1 prosent. På forhånd ventet analytikerne et driftsresultat på 1.485 millioner kroner. 

    Topplinjen endte på 13.271 millioner kroner, tilsvarende en vekst på 15,4 prosent. Analytikerne spådde på forhånd en omsetning på 12.801 millioner kroner.

    Merkevarevirksomheten til Orkla hadde en vekst på 13,4 prosent i kvartalet, mens den organiske omsetningsveksten var på 7,7 prosent.

    Usikkerhet

    Til tross gode tall første kvartal melder Orkla om økt usikkerhet.  

    – Vi er i en unntakstilstand, hvor situasjonen i Ukraina påvirker både tilgang til og priser på en rekke råvarer og innsatsfaktorer. I tillegg ser vi en kraftig økning i energipriser fra et allerede høyt nivå. En langvarig konflikt vil nok gi enda større usikkerhet og ubalanse i den globale vareflyten, sier konsernsjef i Orkla, Nils K. Selte.

    Konsekvensene på kort og lang sikt av krigen i Ukraina er uklare, skrev Orkla i kvartalsrapporten.

    Fredag formiddag omsettes aksjen for 74 kroner, opp 0,9 prosent noe som gir en markedsverdi på rett over 74,15 milliarder.