<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vow inngår rekordavtale

    Publisert 16. mai 2022 kl. 07.02
    Oppdatert 16. mai 2022 klokken 09.32
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 175 ord
    VOW-SJEF: Henrik Badin. Foto: Iván Kverme

     

    Vow har nå sikret seg den største enkeltstående landbaserte kontrakten i selskapets historie, opplyses det i en børsmelding.

    Selskapet har inngått en avtale med et nordamerikansk selskap innen fornybar energi for levering av et komplett biokarbonproduksjonssystem i USA til en verdi på 27 millioner dollar, tilsvarende cirka 265 millioner kroner.

    I henhold til avtalen skal Vow levere fire toppmoderne BioGreen-produksjonslinjer med full oppstrøms- og nedstrømsbehandling, inkludert systemer for lagring, tørking, makulering av råstoff og et kjølesystem.

    Forberedende arbeid starter umiddelbart, og tidspunkt for påfølgende stadier i prosjektet venter på myndighetstillatelser og endelig utforming.

    – I Vow har vi vært så heldige å jobbe med store gründerhoder i cruiseindustrien i flere år, og har funnet teknologier for renere hav. Vi legger nå ut på en lignende reise med landbasert industri i USA, med mål om å konvertere avfall og biomasse til fornybar energi og biokarbon, sier Vow-sjef Henrik Badin i en kommentar.

    Kontrakten er for Vow den første i sitt slag i USA. I Europa jobber selskapet for tiden med å levere tilsvarende utstyr for et produksjonsanlegg for biokarbon på Follum.