<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Havyard Group sluker selskap

Havyard Group kjøper HG Group for 285 millioner kroner, og aksjen løfter seg nesten 30 prosent.

    Publisert 20. mai 2022 kl. 08.17
    Oppdatert 20. mai 2022 klokken 14.08
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 314 ord
    FORESLÅTT SOM STYRELEDER: Even Matre Ellingsen. Foto: Iván Kverme

    HYARD

    Havyard Group har inngått en avtale om å kjøpe alle aksjene i HG Group og alle aksjene i dets deleide datterselskap BKS Holding for til sammen 285 millioner kroner.

    Med dette vil Havyard Group, som eier Havyard-verftet i Leirvik og aksjer i HAV Group, også bli eier av HG Group-selskapene BKS Holding og Fossberg Kraft.

    BKS leverer tekniske installasjoner, elektro og automasjonstjenester til både kraftkrevende industri, fiskeoppdrett, skip, landbasert industri, offshorenæringen og til bygg/anlegg. Fossberg Kraft utvikler småkraftverk, og har kjøpt, bygget, oppgradert og solgt syv slike kraftverk. Det har nå tre småkraftverk under bygging.

    Det sammenslåtte selskapet venter en omsetning på 550-600 millioner kroner og en EBITDA-margin på 5-6 prosent i 2022, og ser for seg en omsetning på 650-750 millioner kroner og en EBITDA-margin på 7-8 prosent i 2023.

    Gruppen vil ha en netto rentebærende gjeld på 110 millioner kroner og en egenkapitalandel på 43 prosent etter kjøpet.

    Nyheten om kjøpet sendte Havyard-aksjen opp nesten 30 prosent på Oslo Børs fredag ettermiddag. Selskapet verdsettes nå til rundt 215 millioner kroner.

    Selgere blir eiere

    Av prisen som Havyard betaler på 285 millioner kroner, vil 245 millioner kroner bli gjort opp i form av 47,2 millioner nye Havyard-aksjer til en tegningskurs på 5,19 kroner pr. aksje, 25 millioner kroner vil bli gjort opp i form av en selgerkreditt og 15 millioner kroner vil bli betalt kontant. 

    Selgerne i transaksjonen vil bli eiere av omtrent 65 prosent av det sammenslåtte selskapet.  Even Matre Ellingsen vil bli foreslått som ny styreleder.

    Det er forventet at en ekstraordinær generalforsamling i selskapet vil bli avholdt i midten av juni og at transaksjonen vil være endelig gjennomført i månedsskiftet juni-juli.

    Får utbytte

    I forkant av transaksjonen vil Havyard distribuere 10 millioner av sine HAV Group-aksjer som utbytte til aksjonærene, tilsvarende omtrent 0,4035 aksjer i HAV Group for hver aksje i Havyard.

    Kjøpet av HG Group er betinget av visse forhold, deriblant godkjennelse fra konkurransemyndighetene.

    Klokken 14 fredag var aksjen opp 28,7 prosent.