<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Drikkeprodusenter sliter med å finne nok resirkulert plast

Europa trenger tre ganger så mye resirkulert plast dersom alle drikkeflasker skal lages av resirkulert materiale, ifølge en stor drikkeprodusent.

Publisert 27. mai 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord
IKKE NOK: En britisk drikkevareprodusent som skal bruke 100 prosent resirkulert plast i sine flasker, sier det ikke er nok resirkulert plast i Europa til at alle produsenter kan gjøre det samme. Illustrasjonsfoto: NTB

Det britiske datterselskapet til Suntory Beverage and Food sier alle deres halvlitersflasker skal lages av 100 prosent resirkulert plast, også kjent som rPET. Det inkluderer populære britiske merker som Lucozade og Ribena, skriver nyhetsbyrået PA.

Den resirkulerte plasten gir 79 prosent mindre karbonutslipp enn ny plast, og selskapet anslår at de vil kutte utslippene sine med 36.000 tonn pr. år.

Samtidig advarer Suntory mot mangel på resirkulert plast i den kvaliteten som kreves til matemballasje. Dersom ikke resirkuleringen øker kraftig, kan ikke andre firmaer gå over til resirkulert plast. I Europa produseres det i dag 1,3 millioner tonn rPET, mens det trengs 3,56 millioner tonn dersom alle drikkeprodusenter skal lage flaskene sine av 100 prosent rPET.

Økt etterspørsel har presset prisen på denne plasten opp 39 prosent, og den er nå dyrere enn ny plast av samme kvalitet.

– Så langt har det vært investert for lite i infrastruktur for innsamling og resirkulering av flasker i Storbritannia, og mindre enn en tredel av brukte flasker blir til nye flasker, sier bærekraftssjef Liz Nieboer i Suntorys britiske datterselskap.

(NTB)