<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Scana-eid selskap med ny kontrakt

PSW Power & Automation skal levere hurtiglading til elektriske ferger i Sverige.

Publisert 8. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
NY KONTRAKT FOR SCANA-EIDE PSW POWER & AUTOMATION: Styrk Bekkenes, adm. direktør i Scana Foto: Scana

 

Scana-eide PSW Power & Automation har signert en kontrakt med svenske Västtrafik i størrelsesordenen 10-50 millioner norske kroner. 

PSW Power & Automation leverer komplette kraft- og energi løsninger til offshore og maritim industri. Firmaet har blant annet spesialisert seg på elektrisk kraft, infrastruktur og landstrømsystemer som forsyner skip med energi både i Norge og internasjonalt. Bedriften har spesialisert seg innen landstrømsystemer, og utvider sin produktportefølje til å inkludere DC hurtiglading for elektriske fartøy.

Selskapet opplyser i en pressemelding at oppdraget går ut på å levere hurtiglading til elektriske ferger i Strömstad, Sverige. Västtrafik er et offentlig svensk selskap som er ansvarlig for kollektivtrafikken i Vestre Götaland og Kungsbacka.

– Vi har 40 prosent markedsandel i Norge innen landbaserte strømanlegg for havner, og får stadig sterkere fotfeste i utlandet. Når vi nå utvider tilbudet vårt med hurtiglading for elektriske ferger, øker markedsmulighetene ytterligere. Nærmere 1000 fergeruter i Europa kan betjenes med elektriske ferger, ferger som trenger hurtigladeløsninger, sier Styrk Bekkenes, adm. direktør i Scana.

Videre sier Bekkenes at Scana har som visjon å akselerere avkarboniseringen av havindustrien. 

Scana

  • Morselskap for en gruppe utstyrs- og tjenesteleverandør til marin industri. 
  • Eier selskapene Skarpenord, Subseatec og Seasystems. 
  • Byttet i 2020 navn fra Incus Investor til Scana. 
  • Har hovedkontor i Stavanger, og adm. direktør er Styrk Bekkenes.