<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Scana melder om betydelig avtale i Tyskland

– Med denne kontrakten går vi inn i et nytt og raskt voksende marked, sier Styrk Bekkenes, adm. direktør i Scana. Aksjen stiger over fem prosent på Oslo Børs.

Publisert 5. juli 2022 kl. 13.18
Oppdatert 5. juli 2022 klokken 13.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 203 ord
SIKRER NY AVTALE: Konsernsjef Styrk Bekkenes i Scana. Foto: Scana

 

Scana-eide PSW Power & Automation har signert kontrakt med tyske Zeppelin Rental GmbH for levering av flere mobile batteriløsninger. Scana skriver i en børsmelding at batteriløsningen kan erstatte eller optimalisere de tradisjonelle dieselgeneratorene og vil være av stor betydning for avkarboriseringen.

Ledelsen i Scana beskriver kontrakten som «betydelig», noe som defineres å være i størrelsesorden 10-50 millioner kroner. 

– Vi er markedsledende innen landstrømsystemer, og drar i økende grad nytte av megatrenden for elektrifisering. Med denne kontrakten går vi inn i et nytt og raskt voksende marked, sier Styrk Bekkenes, adm. direktør i Scana.

Zeppelin Rental tilbyr utstyrsutleie, midlertidig infrastruktur og bygger logistikk. Batterisystemet vil være en del av Zeppelins utleieflåte og skal brukes i en rekke applikasjoner.

Scana-aksjen stiger 5,5 prosent til 1,32 kroner. 

Scana

 
  • Ble grunnlagt som Scana Industrier i 1987 med Peter T. Smedvig og familien som største eier.
  • Selskapet eide flere stålverk og produserte blant annet for skips-, olje- og gassindustrien. I 2014 og 2015 ble mesteparten av virksomheten solgt, og selskapet skiftet navn.
  • I 2018 oppstod Scana igjen, og i dag leverer det produkter og tjenester til maritim industri og offshoresektoren. Har en omsetning på rundt 1 milliard kroner.
  • Er notert på Oslo Børs med en børsverdi på rundt 520 millioner kroner.
  • Største aksjonær er private equity-selskapet Herkules.