<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skal bygge om to offshoreskip

Green Yard Kleven skal bygge om to offshoreskip for et brasiliansk rederi.

    Publisert 9. aug. 2022 kl. 18.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 172 ord
    KLAR FOR FORNYELSE: PSV-en CF Fortune skal bygges om til et ROV-skip ved Green Yard Kleven. FOTO: Karl Johan Barstad

    Verftet Green Yard Kleven har fått en kontrakt med det brasilianske rederiet Oceania for ombygging av to plattform supplyskip. 

    Etter ombygging vil skipene kunne gjøre operasjoner med ROV-er (fjernstyrte undervannsfarkoster) og de vil bli utstyrt med kraner. 

    – Det ble en god og gledelig start etter ferien at vi sikret denne kontrakten. (..) Oppdraget øker ordrereserven vår, men vi har fortsatt kapasitet til å ta på oss flere prosjekter, sier adm. direktør Hans Jørgen Fedog i Green Yard Kleven i en melding.

    Kontraktsverdien er ikke kjent.

    Etter planen skal skipene være ferdig ombygget mot slutten av året. Oceania har spesialisert seg på inspeksjon, intervensjon og overvåking av undervannsstrukturer, og etter ombyggingen går skipene inn på oppdrag i Brasil.

    I ombyggingen blir det satset på bærekraftige løsninger i form av gjenbruk av utstyr. Blant annet er offshore-kranene brukte. 

    – Det gir mange fordeler å bruke resirkulert materiale og gjenbruke utstyr i ombyggingene. Det vil spare ressurser og redusere både kostnader, utslipp og avfallsmengde, uten at det går på bekostning av kvalitet, sier salgssjef Karl Johan Barstad i Green Yard i meldingen.