<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hun blir ny sjef for Kongsberg Maritime

Lisa Edvardsen Haugan trer inn som ny adm. direktør i Kongsberg Maritime fra 1. november.

Publisert 3. okt. 2022
Oppdatert 3. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord
NY SJEF: Lisa Edvardsen Haugan tar over som adm. direktør i Kongsberg Maritime. Kongsberg

Lisa Edvardsen Haugan har blitt utnevnt som ny adm.direktør i Kongsberg Maritime.

Edvardsen Haugan har hatt flere nøkkelroller og leder i dag divisjonen Deck Machinery & Motion Control i Kongsberg Maritime, ifølge en melding fra selskapet.

Hun har også spilt en betydelig rolle i integreringen og restruktureringen av Commercial Marine, som var Kongsberg Gruppens største oppkjøp.

– Lisa har bevist høy kapasitet og et strategisk tankesett. Jeg er sikker på at hun med sin lange industrielle erfaring er den rette personen til å videreutvikle den globale maritime lederposisjonen vi har. Vi har en stor oppgave og ansvar for å fortsette å utvikle ny, grønn teknologi for havøkonomien, sier adm. direktør i Kongsberg Gruppen, Geir Håøy.

Får ny ledderolle

Egil Haugsdal som har ledet Kongsberg Maritime siden 2016. Han vil fortsette som adm. direktør frem til Edvardsen Haugan tiltrer senest 1. november 2022. Haugsdal vil da tre inn i en ny lederrolle i konsernet, som vil bli annonsert om kort tid.

– Jeg vil benytte anledningen til å takke Egil Haugsdal for utmerket samarbeid og resultater som leder for Kongsberg Maritime, avslutter Håøy.